Onze partners

Om een datagedreven organisatie te worden, zijn veel disciplines nodig. Van opleidingen, consultancy tot implementatie. Hetzelfde geldt voor de realisatie van innovatieve oplossingen met sensoren, dashboards en analyses. Bij Civity zijn we goed in datalogistiek en datamanagement. Voor andere onderwerpen zoeken we de samenwerking met gespecialiseerde partners. Zo kunnen we gezamenlijk oplossingen bieden voor de gehele keten. Van bewustwording tot realisatie en van sensor tot dashboard.

Samen met Deloitte heeft Civity ‘Binnenstad Inzicht’ ontwikkelt als onderdeel van Smart City Inzicht. Civity heeft met Deloitte de consulting en advies kant van het project bemiddeld. Daarnaast helpt Deloitte met de ontwikkeling van de 2.0 versie van het dashboard met informatie over de binnensteden en geven we samen masterclassen over Big data en overheden.

KPN en Civity werken samen op het gebied van datamanagement en smart city projecten. Dataplatform, de dienst van Civity en Data Services Hub, de oplossing van KPN sluiten naadloos op elkaar aan.  Dat geldt ook voor de toepassing van (LoRa-)sensoren in smart city oplossingen, bijvoorbeeld voor parkeeroplossingen, afvalinzameling en verlichting.

Wunderkraut

Wunderkraut is specialist in het ontwikkelen van responsive websites, webshops en online webapplicaties. Zij bieden een breed scala Drupal solutions aan. Drupal is een open source Content Management Framework. Voor Civity bouwt Wunderkraut de Dataplatform portal en de sites van de deelnemende gemeenten.

Met CommuniThings realiseert Civity oplossingen op het gebied van smart parking. Waarbij CommuniThings de sensoren plaats, Cicty zorgt dat de data uit de sensoren (realtime) beschikbaar komt zodat CommuniThings er weer innovatieve apps van kan maken. CommuniThings biedt een open IoT platform, gebaseerd op FIWARE om sensordata om te zetten in waardevolle oplossingen voor de stad en haar inwoners.

SODAQ houdt zich bezig met veel verschillende aspecten rondom IoT (internet of things). De schaalbare elektronische oplossingen van SODAQ zijn zeer geschikt voor de vele projecten van Civity. SODAQ levert daarom voor verschillende projecten van Civity sensoren. Voorbeelden zijn het groene fietsproject van de provincie Utrecht en het meten van luchtkwaliteit en geluid project in de gemeente Schiedam.

Civity is founding partner van Future City Foundation. In de FutureCity Foundation werken partijen samen die ervan overtuigd zijn dat dit het moment is om samen de smart city een flinke stap verder te helpen. Het is bovendien een unieke samenwerking tussen de meest vernieuwende partijen in de ruimtelijke ordening en de sterkste spelers op het gebied van (open)data en netwerken. Dat kan ervoor zorgen dat dit netwerk een serieuze stap voorwaarts kan zetten richting smart city oplossingen.

Sensative levert een open en veilig platform (Yggio) voor onroerend goed. Het platform zorgt voor interoperabiliteit tussen apparaten en diensten en waarborgt de privacy van persoonlijke data door versleutelde uitwisseling van gegevens.  Yggio lost het probleem op van de hedendaagse ´point-to-point´ verbindingen, die zorgen voor data silo´s en hoge kosten voor het beheer van alle apparaten, materialen en diensten. ​Yggio geeft eigenaren en huurders controle over hun apparaten, voorzieningen en diensten in gebouwen.

Elba-Rec bestaat uit verhalenvertellers die succesvolle communicatiecampagnes bedenken en uitvoeren voor publieke en private partijen. Elba-Rec is een inhoudelijk sterke mediapartner, heeft een creatieve vormgevingsstudio en bezit de kanalen om uw initiatief onder de aandacht te brengen in de vak- en bedrijfswereld. Daarnaast heeft Elba-Rec veel ervaring met de organisatie en communicatie van grote en kleine events voor overheden en commerciële partijen. 

 

Interesse in een partnership met Civity? Wij zijn altijd benieuwd hoe we elkaar kunnen versterken.

Logo Webmapper

Webmapper maakt interactieve kaarten en datavisualisaties met open source software. Ze combineren cartografie, webtechnologie en geo-informatie om ruimtelijke vraagstukken inzichtelijk te maken. Civity en Webmapper werken samen aan projecten waarbij geo-informatie een belangrijke rol speelt. Een recente samenwerkingsproject is Utrecht in Vogelvlucht. Voor Utrecht in Vogelvlucht ontsluit Civity meer dan 2.000 luchtfoto's van de provincie Utrecht op Dataplatform. Webmapper gebruikt deze luchtfoto's om een kaart te maken waarmee je als het ware over de provincie Utrecht "vliegt."