Slim Melden
sluit aan op jouw proces en werkwijze

 

Slim Melden is een mooi en praktisch voorbeeld van wat Civity doet. Met de Slim Melden app. – als sluitstuk van ons werk – kan iedere burger de gemeente melden dat bijvoorbeeld een straatlantaarn het niet doet, een bushokje kapot is of een afvalbak overvol is. Het gehele proces ervóór (routering, open data, een open API waarvan iedereen gebruik kan maken, dashboard en aansluiting op het proces van uw organisatie) is wat we interessant vinden bij Civity. Dus dáár hebben we ons in verdiept.

 

Wat u hieraan heeft?

Wij gebruiken de ‘Open311-standaard’ met de ‘communicatielaag’ van Civity (zie onderstaand figuur). Deze biedt een organisatie meer voordelen. Veel app-bouwers vinden de verschillende standaarden en vele koppelvlakken die worden gebruikt door zaaksystemen ongemakkelijk. Open311 zorgt dat een melding of bericht op de juiste manier wordt vertaald en goed wordt afgeleverd. Open311 is breed geaccepteerd, dus ontwikkelaars kunnen direct aan de slag. De gemeente is zelfs niet afhankelijk van één specifieke app., maar kan het proces ook met andere aanbieders inrichten.

Onze oplossing
Slim Melden is een flexibele oplossing die aansluit op uw proces en werkwijze. Open en zeer gebruiksvriendelijk. Slim Melden onderscheidt zich van andere oplossingen door:

  • inzet van open data in de app. voor makkelijker en nauwkeuriger melden;
  • keuzevrijheid in meldingscategorieën in plaats van algemene lijstjes;
  • dubbele meldingen te voorkomen;
  • een slimme routering waardoor de melding altijd op de juiste plek terechtkomt;
  • een open oplossing door het gebruik van de breed gedragen Open311-standaard;
  • het inzichtelijk maken van de voortgang voor zowel burger als organisatie door directe koppeling met zaak- of meldsysteem.

 

“In onze constante zoektocht naar slimme oplossingen voor dienstverlening kwamen we bij Slim Melden uit. Met deze toepassing maken we meldingen over de openbare ruimte eenvoudiger door onze eigen open data beter te gebruiken. Een mooi voorbeeld van win-win: eenvoudiger voor inwoners én efficiënter voor ons.”

Corrine van Veldhuisen, Programmamanager Publieksdienstverlening, gemeente Utrecht

 

Waarom Slim Melden ook voor jou interessant is? Dat leggen we graag uit in een vrijblijvend gesprek. Neem gerust contact op. Bel (030) 697 32 86 voor een afspraak. Of mail naar info@civity.nl  Dan denken wij met je mee!

 

< Ga terug naar alle diensten