Datasafe
voor selectief beschikbare data

 

Open data kunnen vrij worden gedeeld via dataplatform; daar zitten geen privacygevoelige gegevens in. Maar als je data hebt waar gegevens in zitten die (al dan niet gecombineerd met andere gegevens) wél privacygevoelig of gevaarlijk kunnen zijn, dan biedt Datasafe uitkomst.

 

Datasafe voor gesloten data

Met Datasafe worden data – zoals de naam al zegt – veilig opgeslagen. Bovendien maakt Datasafe het mogelijk om een gedeelte van de data te delen met derden. Of die 'derden' nu wel of niet tot je organisatie behoren. 

 

Bijvoorbeeld woningcorporaties

Denk als voorbeeld aan een woningcorporatie die verhuurgegevens heeft. De politie en de gemeente zouden deze gegevens graag inzien voor het opsporen van bijvoorbeeld huisjesmelkers. Als je deze data vergelijkt met de energierekening of het waterverbruik, kun je gericht te werk gaan. Al deze data kunnen worden ondergebracht in Datasafe.

Niet alleen van één enkele woningcorporatie, maar van alle verschillende verhuurders in een gemeente. Er kunnen ook delen van data worden uitgewisseld in de beheertool van Datasafe. Zo kan woningcorporatie XY alleen haar eigen data inzien. Ook kan een periode worden aangegeven waarbinnen de data beschikbaar zijn. Zo kan Datasafe met onderzoekers en journalisten tijdelijk actuele data delen.

 

Voordelen van Datasafe op een rij:

  • een veilige opslag voor privacygevoelige of gevaarlijke data;
  • in de beheertool kunnen delen van data worden uitgewisseld;
  • data kunnen ook tijdelijk, binnen een vastgestelde periode, beschikbaar zijn.

 

Hebt u privacygevoelige data die u veilig wilt beheren? Datasafe van Civity is hiervoor een bij uitstek geschikte dienst. Bel (030) 697 32 86 voor een afspraak. Of mail naar info@civity.nl 

 

< Ga terug naar alle diensten