Dataplatform
al je data op één plek

Openheid en transparantie zijn randvoorwaarden voor participatie en co-creatie. Laat zien welke data je hebt en maak hergebruik zo eenvoudig mogelijk. Dataplatform is dé oplossing  om open data te beheren, op te slaan en te publiceren.

 

Uw uitdaging

De toename van beschikbare data en het beheer ervan vormt een steeds grotere opgave. Publicatie van open data moet aansluiten op de interne processen en de kwaliteit moet gewaarborgd zijn. Er is draagvlak voor open databeleid, maar de middelen zijn beperkt. U zoekt een oplossing waarmee u direct aan de slag kunt, klein kunt beginnen en stap voor stap kunt doorgroeien. Standaarden zijn belangrijk en de data moeten vindbaar zijn in het landelijke register (data.overheid.nl). U wil kennis delen met vergelijkbare organisaties en bestaande oplossingen hergebruiken.

 

Dataplatform ook voor uw organisatie:

- Snel beginnen en een korte implementatieperiode;

- Een omvangrijke oplossing voor een aantrekkelijke prijs;

- geschikt voor alle soorten statische en real time data

- Zichtbaarheid in het landelijke register (data.overheid.nl) zonder extra handelingen

- Modulaire en flexibele opbouw die toekomstige groei en uitbreiding met bouwstenen van het City Innovation Platform gemakkelijk maakt;

- Een grote community van meer dan 30 organisaties die bereid zijn tot samenwerking en kennisdeling;

- Gebaseerd op open standaarden en aangesloten op (inter-)nationale initiatieven.

 

Het resultaat:

- Transparantie naar inwoners;

- Ruimte voor innovatieve oplossingen;

- Voldoen aan wet- en regelgeving;

- Groeiend bewustzijn van de mogelijkheden die data bieden voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid (datagedreven sturing).

 

“De hoeveelheid data in de gemeente Schiedam blijft toenemen en brengt veel kansen met zich mee. Hoe maak je daar optimaal gebruik van? Met behulp van Dataplatform is data-gedreven sturing een steeds natuurlijker uitgangspunt in onze organisatie.”

Marlies van den Hende, Gemeentesecretaris a.i., gemeente Schiedam

 

Ook snel aan de slag met open data in uw organisatie? Een vrijblijvende afspraak is zo gemaakt. Civity denkt graag met u mee! Bel (030) 697 32 86 voor een afspraak. Of mail naar info@civity.nl

 

< Ga terug naar alle diensten