NIEUWS
Civity organiseert met Zweedse partner Sensative evenement Smart Buildings

24 september 2018

 

Op 18 september organiseerde Civity samen met haar Zweedse partner Sensative de kennissessie "Smart Buildings, hoe doet Scandinavië dat?" voor ontroerend goed. Met IoT (internet of things) verbindt je apparaten met internet om gegevens uit te uitwisselen. In de vastgoed wereld wordt hier steeds meer mee geëxperimenteerd. We willen gebouwen slim maken, ook wel Smart Buildings genoemd. Het wiel hoef je hiervoor niet opnieuw uit te vinden. Scandinavië is voorloper op gebied van Smart Buildings en daarom presenteerden drie verschillende bedrijven uit Zweden hun oplossingen en vertelden over hun ervaringen, successen en leermomenten. De focus lag op het uitwisselen van kennis van Smart Buildings en het mogelijke hergebruik daarvan in Nederland.

 

Sensative presenteert Yggio: Zelf controle over het digitaliseren van je vastgoed

Mats Petterson, directeur van het Zweedse bedrijf Sensative laat zien dat succesvolle oplossingen een andere vorm samenwerking vragen: van individuele, verticale oplossingen naar een geïntegreerde, horizontale aanpak. Dit was een van de belangrijkste uitgangspunten voor Sensative om het Yggio platform te ontwikkelen. Yggio biedt vastgoedbedrijven een open integratieplatform om gebruikers met slimme apparaten te verbinden in de stad, in een gebouw of thuis. Mats maakt een vergelijking met een Android Smartphone: Android, het besturingssysteem van de telefoon is Yggio. De apps op je telefoon zijn de verschillende services die op het platform draaien. Deze services zijn gericht op het gebruik van slimme apparaten en het monitoren er van. Twee service partners die aangesloten zijn op het Yggio platform komen aan het woord en vertellen welke service zij bieden.

 

FM Technology: Eén applicatie gemaakt vanuit de bewoner waar verschillende sensoren op gekoppeld worden

Henric Fransson is eigenaar van het Facility Management bedrijf FM Technology en heeft een oplossing ontwikkeld voor drie verschillende onderdelen: Smart Home, Smart Facility Management en de Smart City. Het is één applicatie waarin verschillende sensoren binnen en buiten een gebouw gekoppeld worden. Henric benadruk dat het bouwen van de software altijd gedaan is vanuit het perspectief van de bewoner. Als voorbeeld noemt hij het energieverbruik. Een bewoner ziet zijn verbruik, de software analyseert het verbruiksgedrag en stuurt met afwijkingen een seintje naar een gekoppelde partij. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn bij seniorenwoningen om op afstand zaken in de gaten te houden.

 

Noda presenteert Smart Heating: Maak efficiënt gebruik van verwarmingssystem

De tweede service partner van Sensative is Noda. Christian Jönssen is hoofd afdeling bedrijfsvoering bij Noda en hij legt uit dat Noda's service gericht is op efficiënt gebruik van warmtenetten. Noda heeft een Smart Heating systeem bedacht waarmee de warmte in gebouwen wordt gemeten, geanalyseerd en geoptimaliseerd via een algoritme.  Doel is om de productie van warmte/energie te optimaliseren en zo het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. De Smart Heating  oplossing van Noda zorgt dit voor een enorme daling in verbruik van fossiele brandstoffen en dus is het beter voor milieu. Dit doen ze al in Heerlen en andere Europese steden. Bekijk een korte video (2:00 min.) waarin het product Smart Heating wordt uitgelegd en gevisualiseerd.

 

Interesse?

Wil je meer weten over het Yggio platform of de service partners FM Technology en Noda? Leuk! We komen graag in gesprek en vertellen je meer. Neem contact met ons op.

 

< Ga terug naar nieuwsoverzicht