Producten & diensten
Dataplatform

Dataplatform: al je data op één plek

Data bieden vele kansen voor overheden en andere organisaties. We zien deze dagelijks voorbij komen. Van historische analyses tot toekomstvoorspellingen. Van slimme mobiliteitsapps tot interne zorgmonitors. Data vormen de grondstof voor nieuwe oplossingen. Met data stimuleer je transparantie en participatie.

Dataplatform van Civity maakt de publicatie van data eenvoudig, de vindbaarheid beter, de kwaliteit groter en verbetert de bruikbaarheid en toepasbaarheid. Het platform biedt organisaties vele voordelen:

  • Direct aan de slag: geen lange implementatieperiode, maar morgen beginnen
  • Klein beginnen en stap voor stap doorontwikkelen en meegroeien
  • Vindbaar in data.overheid.nl en EU-portal door landelijke metadata-standaard CKAN
  • Gecertificeerde hostingomgeving met data-opslag in Nederland
  • Bewezen, open oplossing die wordt gebruikt door de grootste opendataportalen ter wereld
  • Hergebruik en delen van ontwikkelde oplossingen

“De hoeveelheid data in de gemeente Schiedam blijft toenemen en brengt veel kansen met zich mee. Hoe maak je daar zo optimaal mogelijk gebruik van? Met behulp van Dataplatform is datagedreven sturing een steeds natuurlijker uitgangspunt in onze organisatie.”
Marlies van den Hende, Gemeentesecretaris a.i., gemeente Schiedam

Efficiënt en uniform

Dataplatform ondersteunt organisaties bij het efficiënt en uniform delen van data. En je kunt direct aan de slag. Met een focus op veiligheid, betrouwbaarheid en standaardisatie voldoe je aan de voorwaarden die aan het publiceren van data worden gesteld.

Samen sterker

De vragen rondom open data zijn voor iedere organisatie vergelijkbaar. Dataplatform brengt alle partijen bij elkaar. Het is learning by doing. Samen ontwikkelen we een gereedschapskist voor open data met hulpmiddelen als data-inventarisatie, een digitale beslisboom voor privacy-aspecten, beheerafspraken, data-standaarden en meetups om vraag en aanbod te verbinden.

Bovendien speelt Dataplatform slim in op ontwikkelingen. Zo werken we samen met FIWARE, het Europese open platform voor open data en Internet of Things-oplossingen.

“Eigen data is zeker interessant; het combineren van je data met die van andere gemeenten en partijen levert nóg interessantere inzichten op. Door deel te nemen aan Dataplatform laat de gemeente Schiedam zien dat ze veel belang hecht aan samenwerking en een goede ontsluiting van haar data.”
Jan van Ginkel, voormalig Gemeentesecretaris/Algemeen Directeur, gemeente Schiedam

Functioneel

Dataplatform ondersteunt bij het verzamelen, ontsluiten en toepassen van data. Dat werkt als volgt:

Dataplatform ontzorgt organisaties bij de ontsluiting van data

Dataplatform groeit met je mee

Dataplatform is een schaalbare oplossing die eenvoudig uit te breiden is. Extra visualisaties en dashboards (kaarten, grafieken en tabellen), realtime data (zoals sensordata) of koppelingen met je eigen systemen zijn slechts enkele van de mogelijkheden.

 

Dataplatform-logo

Meer weten? Bekijk de vele datasets en mogelijkheden op www.dataplatform.nl of download hier de brochure